Blogs

Zorg steeds voor een veilige PC-omgeving dankzij onze checklist!

Op 30 november is het #ComputerSecurityDay.

Leer meer>

Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Bij CareCoach zijn we ervan overtuigd dat veiligheid online primeert en doen we er alles aan om jouw netwerk steeds up-to-date en zo veilig mogelijk te houden. Ook tijdens het nazicht bij jou op de praktijk, ontsnapt cybersecurity niet aan onze aandacht. Ook Microsoft zet steeds meer in op veiligheid. Het gebruik van een login en paswoord alleen is lang niet meer voldoende. Omwille van beveiligingsredenen besliste Microsoft daarom om 'Basic Authentication' te desactiveren.

Lees meer

Openbedrijvendag zondag 2 oktober: wij doen mee!

Op zondag 2 oktober stellen CareCoach, PraktijkCoach en mova hun deuren open voor het grote publiek en verwelkomen we jou graag in BORA Coworking voor een blik achter de schermen!

Lees meer

Renteloze lening voor huisartsen dankzij nieuwe 'impulseo' wet

Een renteloze lening van 35.000 euro, daarbovenop nog 10.000 euro voor infrastructuur voor een medewerker, 7.400 euro subsidie voor een praktijkondersteuner of -verpleegkundige, met een extra 800 euro voor de navorming: de Vlaamse regering giet de nieuwe 'Impulseo' in een wettekst.

Lees meer

De 4 meest voorkomende vormen van cybercrime en hoe je je er best tegen wapent

Cybercrime of computercriminaliteit is in opmars. Er lopen steeds meer aangiftes binnen over phishing of online oplichting. Daarbij gebruiken de daders alle mogelijke middelen: e-mail, WhatsApp, telefoon, sms ... Dit alles met slechts 1 doel: je wachtwoorden, geld of identiteit stelen! Oplichters zijn inventief en proberen jou op vele manieren om de tuin te leiden.

Lees meer

Spoof-, smish- en phish-watte?

Spoof-, smish- en phish-watte? Termen die we de laatste tijd helaas maar al te vaak horen. Maar wat is spoofing, phishing en smishing nu eigenlijk? En hoe kan je je er tegen wapenen?

Lees meer

VoIP-storing? Geen paniek. Met deze tips blijf je toch bereikbaar!

Bellen via het internet gaat doorgaans vlotter en beter dan op de analoge manier. Maar helaas is ook dit systeem niet helemaal feilloos. Heel soms kan het ook te maken hebben met een uitval van je netwerk. Aangezien je hele netwerk afhankelijk is van het internet, kan het daardoor zijn dat ook jij problemen ondervindt en tijdelijk telefonisch niet bereikbaar bent.

Lees meer

Hoe beveilig je je computer tegen hackers? 4 gouden tips!

Geef hackers geen kans en beveilig je data met een goede antivirus software.

Lees meer

Multidisciplinair werken met Office 365

Maak je praktijk toekomst-proof dankzij Office 365 en haar Cloud toepassingen. We lichten de ‘win wins’ voor jou als zorgverlener nog even toe!

Lees meer

Is jouw netwerk veilig?

Corona heeft ons allemaal flexibel gemaakt. De grens tussen privé en werk wordt steeds vager. We doen zo veel mogelijk via het internet. Niet alleen thuiswerk, maar ook ontspanning en mensen ontmoeten gaat steeds meer digitaal. Iedereen moet continu verbonden blijven. Talrijke apps en vergadersoftware worden geïnstalleerd, wat je netwerk al maar groter maakt en de beveiliging ervan complexer.

Lees meer

CTPC tool of de ‘Corona Test Prescription & Consultation’ Tool

CTPC is een online tool met als doel massatesten aan te vragen in collectiviteiten. We lichten graag toe hoe je deze tool best gebruikt en wat de voordelen zijn. 

Lees meer

Beschermingsmateriaal voor zorgverleners: tegemoetkoming RIZIV

In het teken van de COVID-19 pandemie, voorziet het RIZIV een supplement vergoeding voor zorgverleners voor de aankoop van beschermingsmateriaal.

Lees meer

Vergeet je geïntegreerde praktijkpremie niet!

Update: Veel artsen zijn door de Covid-drukte de uiterlijke datum uit het oog verloren. Het Riziv heeft daarom beslist de uiterlijke datum voor de aanvraag van de geïntegreerde praktijkpremie 2019 te verlengen tot 31 december.

Lees meer

Maximale hygiëne voor jou en je patiënten

Infectiepreventie tijdens Covid-19 is erg belangrijk. Het desinfecteren van contactoppervlakken beschermt je patiënten en medewerkers.

Lees meer

Heb jij al ingetekend voor het eGMD via MyCareNet?

Schrijf je in vóór 30 september en misloop je GMD-honoraria niet!

Lees meer

8 tips voor een succesvolle teleconsultatie

Wil je zelf aan de slag met videoconsultaties? Lees hier onze 8 tips voor een succesvol teleconsult.

Lees meer

De geldigheidsduur van het geneesmiddelenvoorschrift, hoe zit dat nu?

De afgelopen weken zorgde het nieuwe geneesmiddelenvoorschrift met beperkte geldigheidsduur voor heel wat onduidelijkheid bij arts en patiënt.

Lees meer

ICT

Alles wat je moet weten over videoconsultaties

Videoconsultaties hebben sinds CoVID-19 een vaste plaats gekregen in het mondiaal zorgecosysteem. Hoewel ze zeker nooit een klassieke fysieke consultatie zullen vervangen kunnen ze wel als complementair gezien worden.

Lees meer

Nieuws

Partnership met BNP Paribas en CareCoach versterkt het digitale aanbod voor medische vrije beroepen

We zijn verheugd te vermelden dat CareCoach vanaf heden trotse partner is van BNP Paribas Fortis om medische vrije beroepers te begeleiden naar slimme digitalisering.

Lees meer

In de pers

In de pers: PraktijkCoach & CareCoach helpen de ICT-bakens verzetten voor de gezondheidszorg

Tijdens deze coronacrisis blijft het in de artsenpraktijken zeer druk. Om de toevloed aan informatie en data te verwerken, moeten artsen op elk moment kunnen terugvallen op een betrouwbare ICT-infrastructuur en bij problemen moeten ze ook snel geholpen kunnen worden. Daar zorgen ICT-dienstverleners PraktijkCoach en Carecoach voor.

Lees meer

eHealth

Een nieuw model van papieren voorschrift gaat gepaard met nieuwe regels

Vanaf 1 januari 2020 is elektronisch voorschrijven via Recip-e verplicht. In enkele uitzonderlijke omstandigheden kan je toch voorschrijven op papier, bijvoorbeeld als je op huisbezoek bent of in geval van overmacht. Lees meer.

Lees meer

eHealth

Een wegwijzer om je eigen medische gegevens te raadplegen

Heb je jouw scan van je gebroken pols al eens willen bekijken? Ga je deze zomer naar een tropische bestemming en wil je weten welke vaccinaties je al kreeg? Lees hier hoe je deze en andere gezondheidsgegevens online kan raadplegen.

Lees meer

eHealth

Wat verandert er bij de komst van het verplicht elektronisch voorschrift?

Schrijf jij al elektronisch voor maar ben je nog niet volledig mee met de regelgeving omtrent de geldigheidsduur en terugbetalingstermijn van het elektronisch voorschrift? Lees dan dit artikel zodat je alvast alle informatie hebt om terug up-to-date te zijn.

Lees meer

eHealth

Alles wat je moet weten over elektronisch voorschrijven via Recip-e

Schrijf jij al elektronisch voor tijdens jouw consultatie? Vanaf 1 januari 2020 wordt het alvast verplicht. Wil jij meer te weten komen over wat elektronisch voorschrijven via Recip-e precies inhoudt? Maar ook, wie recip-e kan gebruiken en waarom het een meerwaarde biedt in jouw praktijk? Lees dan dit artikel.

Lees meer

Security

9 security-tips om jouw professionele computer te beschermen tegen cyber-aanvallen

Wanneer met belangrijke patiëntengegevens wordt gewerkt, moeten we extra voorzichtig zijn met de veiligheid van die gegevens. Met deze 9 tips kan je alvast jouw computer beter beschermen tegen hackers.

Lees meer

Digitaal

Is jouw praktijk aanwezig op sociale media?

Vanaf 2020 zijn sociale media ook in de zorgsector niet meer weg te denken als communicatiemiddel. Steeds meer praktijken zetten in op en communiceren via social media, maar hoe zorg je ervoor dat je deze kanalen op de juiste manier gaat aanpakken?

Lees meer

14 November was het Wereld Diabetes Dag, maar wat is diabetes?

Het aantal mensen met diabetes in de afgelopen decennia is meer dan verdubbeld. Het gaat vooral om een stijging in het aantal mensen met type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm (meer dan 9 op 10) van diabetes.

Lees meer

Apothekers

Vanaf 1 november 2019 nieuwe regeling om een geneesmiddel af te leveren en terug te betalen

Vanaf 1 november 2019 zal de patiënt 3 maanden tijd hebben om zijn geneesmiddel te gaan afhalen in de apotheek, behalve wanneer de voorschrijver dat anders heeft vermeld. Als de geldigheidstermijn van het voorschrift verlopen is, zal de apotheker het niet meer kunnen afleveren.

Lees meer

eHealth

3 tips om gezondheidsgegevens gestructureerd te registreren

Het basisprincipe van gestructureerde registratie is het “only-once principe”. Om efficiënt gegevens te registreren worden deze idealiter van bij de eerste registratie meteen correct en op de juiste plaats geregistreerd rekening houdend met de juiste relevantie (status) en confidentialiteit.

Lees meer

Medische praktijk

Welke soort telefonie heb ik nodig in mijn praktijk?

Wie patiënten over de vloer krijgt heeft vaak te maken met (telefonische) afspraken en kwetsbare informatie. De telefonische informatie mag niet worden meebeluisterd door derden en je wil na de secretariaat-uren ook zelf probleemloos kunnen opnemen. Wij hebben een veilige, voordelige oplossing. Lees hier verder.

Lees meer

eHealth

Waarom is het delen van gezondheidsgegevens zo belangrijk?

Elke zorgverlener houdt voor elke patiënt een patiëntendossier bij. Vroeger gebeurde dit op papier, nu gebeurt dit meer en meer elektronisch. Waarom is dit zo belangrijk? En wat moet je zelf doen zodat je zorgverleners je gezondheidsgegevens kunnen delen?

Lees meer

eHealth

Elektronische facturatie voor mensen met het Statuut Chronische Aandoening

Een frequent voorkomende vraag tijdens onze eHealth-opleidingen en onze contacten met artsen op de helpdesk is: - Wat is het verschil tussen een “chronisch zieke” en een “chronische aandoening”? - Wanneer moet ik eAttest gebruiken en wanneer eFact?  Om deze vragen te beantwoorden moeten we eerst en vooral het verschil kennen tussen een “chronisch zieke” en een patiënt met het “statuut chronische aandoening”. 

Lees meer

eHealth

8 gezondheidsapps goedgekeurd door de Belgische overheid

Digitale toepassingen zijn aan een opmars bezig in de gezondheidszorg. Dankzij health-apps kunnen patiënten met chronische aandoeningen copiloot worden van hun eigen gezondheid. Applicaties en mobiele toestellen laten hun toe om hun gezondheid sneller en beter op te volgen en te laten opvolgen. Zo kunnen heel wat medische en gezondheidsgegevens overzichtelijk worden weergegeven op de smartphone van een patiënt.

Lees meer

Deze website gebruikt cookies

Meer info Ok
x