Hoe beveilig je je computer tegen hackers? 4 gouden tips!

Geef hackers geen kans en beveilig je data met een goede antivirus software.

 

1/ Zorg voor een sterke en up-to-date antivirus software

Een degelijke antivirus is een must om de kans op besmetting met ransomware zo klein mogelijk te houden! Een goede IT-beveiliging is cruciaal want enkel zo kan je de privacy van je patiënten waarborgen. 

Ons antivirus aanbod:

Advanced Antivirus beschermt tegen virussen, malware en ransomware à €90/computer/jaar

Basic Antivirus beschermt enkel tegen virussen à €45 / computer / jaar

Als zorgverstrekker werk je dag in dag uit met patiëntgegevens en gevoelige medische informatie. Daarom raden wij bij CareCoach de Advanced Antivirus formule aan, die zorgt voor een optimale bescherming van al je data.

 

2/ Maak regelmatig back-ups van je gegevens

Je data is kostbaar goed. Velen denken dat bestanden automatisch geback-upet worden maar dat blijkt in werkelijkheid niet altijd zo te zijn.

Een goede back-up is erg belangrijk! Het zorgt ervoor dat je patiëntgegevens veilig zijn en je persoonlijke documenten en foto’s niet verloren gaan. 

 

3/ Werk steeds met een up-to-date besturingssysteem en de laatste versie van je EMD

Nog niet overgeschakeld naar Windows 10? Werk je nog met een oude software of met een verouderd besturingsprogramma zoals Windows 7? Oeps! Windows heeft de ondersteuning hiervan ondertussen al even stopgezet waardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. Daarom ben je dan ook niet langer beschermd tegen virussen en spyware. Hoogtijd om werk te maken van een upgrade!

 

4/Denk goed na over je paswoord

Misschien gebruik je wel een software die het mogelijk maakt om vanaf een andere locatie of vanop een ander toestel in te loggen op je netwerk. Zorg dan steeds voor een veilige login en stevig paswoord.

Meer weten over de CareCoach Antivirus Formules? 

Nog vragen over welke formule best bij jouw praktijkvoering past of geïnteresseerd in een upgrade van je huidige anti-virus? Laat het ons weten via dit formulier en we helpen je graag op weg!

#morecarelessstress

Terug naar overzicht

Zorg steeds voor een veilige PC-omgeving dankzij onze checklist!

Lees meer

Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Lees meer

Inschrijven

Naam *
E-mailadres *

Deze website gebruikt cookies

Meer info Ok
x