Blog

3 tips om gezondheidsgegevens gestructureerd te registreren

Het basisprincipe van gestructureerde registratie is het “only-once principe”. Om efficiënt gegevens te registreren worden deze idealiter van bij de eerste registratie meteen correct en op de juiste plaats geregistreerd rekening houdend met de juiste relevantie (status) en confidentialiteit.

Leer Meer

Medische praktijk

Welke soort telefonie heb ik nodig in mijn praktijk?

Wie patiënten over de vloer krijgt heeft vaak te maken met (telefonische) afspraken en kwetsbare informatie. De telefonische informatie mag niet worden meebeluisterd door derden en je wilt na de secretariaat-uren ook zelf probleemloos kunnen opnemen. Wij hebben een veilige, voordelige oplossing. Lees hier verder...

Lees Meer

eHealth

Waarom is het delen van gezondheidsgegevens zo belangrijk?

Elke zorgverlener houdt voor elke patiënt een patiëntendossier bij. Vroeger gebeurde dit op papier, nu gebeurt dit meer en meer elektronisch. Waarom is dit zo belangrijk? En wat moet je zelf doen zodat je zorgverleners je gezondheidsgegevens kunnen delen?

Lees Meer

eHealth

Elektronische facturatie voor mensen met het Statuut Chronische Aandoening

Een frequent voorkomende vraag tijdens onze eHealth-opleidingen en onze contacten met artsen op de helpdesk is: - Wat is het verschil tussen een “chronisch zieke” en een “chronische aandoening”? - Wanneer moet ik eAttest gebruiken en wanneer eFact?  Om deze vragen te beantwoorden moeten we eerst en vooral het verschil kennen tussen een “chronisch zieke” en een patiënt met het “statuut chronische aandoening”. 

Lees Meer

eHealth

8 gezondheidsapps goedgekeurd door de Belgische overheid

Digitale toepassingen zijn aan een opmars bezig in de gezondheidszorg. Dankzij health-apps kunnen patiënten met chronische aandoeningen copiloot worden van hun eigen gezondheid. Applicaties en mobiele toestellen laten hun toe om hun gezondheid sneller en beter op te volgen en te laten opvolgen. Zo kunnen heel wat medische en gezondheidsgegevens overzichtelijk worden weergegeven op de smartphone van een patiënt.

Lees Meer

x
Deze website gebruikt cookies
Meer info Ok