Lenteschoonmaak voor uw computer
19/04/2016

De lente is in het land, en dat houdt voor uw praktijk vaak een lenteschoonmaak in. Wist u echter dat ook uw computer minstens 1x per jaar een doorgedreven onderhoud kan gebruiken?

Hieronder vindt u enkele nuttige tips om uw desktop, laptop of tablet veilig en snel te houden.

  1. Neem voor u begint een back-up. CareCoach raadt aan om, los van het onderhoud, op geregelde basis back-ups te nemen van de computer.
  2. Voer allerhande updates uit. Dit zijn vaak beveiligingsupdates die uw computer nodig heeft om veilig te blijven werken. Indien u nog met windows XP werkt, ontvangt u niet langer updates. CareCoach raadt dan ook aan om zo spoedig mogelijk een update van uw Windows versie uit te voeren, of een nieuw toestel aan te schaffen.
  3. Defragmenteer uw harde schijf. Door de gefragmenteerde onderdelen op uw schijf terug correct te zetten wint u een beetje snelheid terug. Doe dit NIET als u reeds over een SSD-schijf beschikt.
  4. Leeg uw internetcache. Uw computer slaat deeltjes van websites op om deze sneller te laten werken. Na enkele maanden of zelfs jaren heeft dit echter een negatief effect op de snelheid van uw browser en dienen deze “caches” leeggemaakt te worden.
  5. Zorg voor een goede, up-to-date antivirus. Deze kan u heel wat problemen besparen door het actief detecteren en verwijderen van virussen en is de lage jaarlijkse kost dan ook meer dan waard.

Indien u de technische kennis niet heeft om al deze zaken zelf uit te voeren, of u hier gewoon geen tijd voor heeft, kunt u vertrouwen op CareCoach voor het jaarlijks onderhoud van uw computer. Wij brengen alle bovenstaande aandachtspunten én meer in orde zodat u zich kunt concentreren op uw patiënten.

Ook voor een complete back-upoplossing, antivirus, nieuwe computer en nog veel meer kunt u bij ons terecht.

U wordt onmiddelijk doorverwezen naar de nieuwe Carecoach website...