VoIP-storing? Geen paniek. Met deze tips blijf je toch bereikbaar!

Wat moet je doen als er zich toch problemen voordoen?

1.       Schakel over naar een VoIP app.

Het grote voordeel van VoIP is dat je overal oproepen kan ontvangen en kan uitbellen. Daarvoor heb je de internetverbinding van je praktijk niet nodig. Als je smartphone nog voldoende batterijduur heeft, kan je in afwachting alle oproepen doorschakelen naar je GSM.
Check of het een algemene onderbreking is of indien het een plaatselijk probleem is dat enkel jou treft? Dit kan je zelf checken door met je smartphone de wifi-netwerken in je omgeving te checken. Zie je bijna geen draadloze netwerkverbindingen staan, dan is de kans groot dat heel de buurt last heeft van deze storing en het over een algemeen probleem gaat. Wacht heel even af, want sommige stroomonderbrekingen worden vaak zonder verdere acties binnen enkele minuten verholpen.

2.       Plan B: noodstroomvoorziening?

Wil je heel snel geholpen worden bij een stroomonderbreking en is het van primordiaal belang om telefonisch bereikbaar te blijven, dan kan je overschakelen op een back-up stroombron. Zo’n stroomvoorziening is een back-up batterij die apparaten voor een bepaalde periode van stroom voorzien totdat de energieleverancier deze panne herstelt. Opgelet: deze oplossing werkt uiteraard enkel wanneer jouw internetprovider geen last heeft van deze stroomstoring.

3.      Voicemail

Zijn bovenstaande richtlijnen voor jou geen optie, dan kan je nog steeds je een gepersonaliseerd voicemail bericht inspreken. Zo verwijs je je bellers naar een voicemail bericht i.p.v. een bezettoon. Je ontvangt ook automatisch alle voicemail berichten in je mailbox, zodat je iedereen later kan terugbellen.

SAMENGEVAT: wat kan je zelf doen in geval van een storing?

- Check of er een storing is: https://allestoringen.be/
- Controleer je internetverbinding

Ben je online? Herstart de internet router

Ben je offline? Neem contact op met ons

-          Herstart je netwerkswitch
-          Herstart de telefoontoestellen en je basisstation
-          Check of er opnieuw gebeld kan worden
-          Schakel door naar je GSM

Lukt het niet? Contacteer ons. Wij nemen het hier van je over.

Terug naar overzicht

Zorg steeds voor een veilige PC-omgeving dankzij onze checklist!

Lees meer

Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Lees meer

Inschrijven

Naam *
E-mailadres *

Deze website gebruikt cookies

Meer info Ok
x