Vergeet je geïntegreerde praktijkpremie niet!

Als arts kom je in aanmerking voor een geïntegreerde praktijkpremie ter ondersteuning van de praktijk en van het gebruik van E-diensten. De aanvraag dient uiterlijk 31/12/2020 binnen te zijn. Om aanspraak te maken op deze premie moet je uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

De basisvoorwaarden zijn dat je in de loop van het premiejaar effectief huisarts geweest bent en dat je gebruik gemaakt hebt van een gehomologeerd softwarepakket.

Daarnaast hangt het bedrag van je premie af van een aantal parameters. 

De 10 parameters:

1. Tijdens het 2e semester van het premiejaar heb je minstens 25% van jouw geneesmiddelenvoorschriften via Recip-e verzonden.

2. In het 2e semester van het premiejaar moet je minstens 50% van jouw aanvragen van terugbetaling van geneesmiddelen hoofdstuk IV via de dienst “Hoofdstuk IV” van MyCarenet indienen.

3. Minstens 20% moet je in het 2e semester van het premiejaar factureren voor raadplegingen voor patiënten met recht op verhoogde tegemoetkoming via ‘eFact’ van MyCarenet (met uitzondering voor medisch huis met akkoord voor forfaitaire betaling). 

4. Voor minstens 25% van de patiënten waarvoor je voor het premiejaar een GMD-honorarium ontvangen hebt, dient een geïnformeerde toestemming geregistreerd te zijn via het eHealth-platform.

5. De verhouding tussen het totaal aantal verschillende patiënten waarvoor je een SUMEHR opgeladen hebt via Vitalink, RSW of Abrumet en het aantal patiënten waarvoor je een GMD-honorarium heeft ontvangen, moet minimum 25% zijn.

6. Je gebruikt MyCareNet voor het elektronische beheer van uw GMD-honoraria. (met uitzondering voor medisch huis met akkoord voor forfaitaire betaling). 

7. Je hebt minstens 5 medicatieschema's aangemaakt of aangepast tijdens het tweede semester van het premiejaar.

8. Tijdens het tweede semester van het premiejaar gebruik je minstens 5 keer de CEBAM evidence linker.

9. Minstens 5% van je getuigschriften tijdens het tweede semester van het premiejaar dienen ingegeven te worden via "e-Attest" van MyCarenet. (met uitzondering voor medisch huis met akkoord voor forfaitaire betaling).

10. Je gebruikt tijdens het premiejaar minstens 3 keer het elektronisch formulier “Evaluatie van de handicap – FOD Sociale Zekerheid” voor het versturen van medische informatie naar de FOD Sociale Zekerheid (DG Personen met een handicap).

Alle voorwaarden kan je nalezen op de website van het RIZIV.

Hoeveel bedraagt mijn premie?

Afhankelijk van het aantal behaalde parameters, schommelt het bedrag van de premie van €1.000 tot €6.000. Een aardig bedrag dat je kan investeren in de verdere digitalisering van je artsenpraktijk.

Hoe je premie aanvragen?

Surf naar www.myriziv.be en volg het stappenplan:

  1. Klik op 'mijn premieaanvragen'
  2. Klik vervolgens op 'nieuwe aanvraag'
  3. Volg de verdere instructies.
  4. Je krijgt online feedback over jouw individuele score het bedrag waarop je volgens het RIZIV recht hebt.

Ben je die premie rats vergeten en heb je geen tijd om vandaag nog alles uit te pluizen? Geef ons gerust een seintje en wij brengen de aanvraag voor de geïntegreerde praktijkpremie vandaag nog voor jou in orde.

Stuur een mailtje naar support@carecoach.be of bel 050 77 11 00.

Terug naar overzicht

Zorg steeds voor een veilige PC-omgeving dankzij onze checklist!

Lees meer

Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Lees meer

Inschrijven

Naam *
E-mailadres *

Deze website gebruikt cookies

Meer info Ok
x