Maximale hygiëne voor jou en je patiënten

Ookal was je regelmatig je handen en ben je erg begaan met de hygiëne in je praktijk, toch is je toetsenbord en muis vaak een broeinest van bacteriën. Niet ideaal voor zorginstellingen en zorgverleners dus. Het is belangrijk voor jou en je patiënten om een steriele omgeving te creëren.

Een toetsenbord of muis dat niet regelmatig gedesinfecteerd wordt, kan leiden tot verspreiding van bacteriën en virussen.

Een normaal toetsenbord en muis zijn vaak ook lastig om te reinigen. Vuil en kruimels kruipen al snel tussen de toetsen of verdwijnen in de openingen en kieren. Het ophopend vuil zorgt op hun beurt voor ziektekiemen, wat je ten alle tijden wil vermijden in je praktijk.

Waarom kiezen voor een medisch toetsenbord?

Een medisch toetsenbord is zo ontworpen dat het heel makkelijk schoon te houden is. Het bestaat uit een volledig vlakke toplaag zonder randen of naden waardoor ziektekiemen zich niet kunnen ophopen en virussen geen kans krijgen.

De toplaag is gemaakt van hoogwaardige siliconen, is helemaal ‘gesealed’ en 100% waterdicht. De toetsen bevinden zich onder de flexibele toplaag en staan garant voor een natuurlijke toetsaanslag en comfortabel typen. Het oppervlak van deze producten mag worden gedesinfecteerd en de afneembare hoezen mogen zelfs worden gesteriliseerd. Ze zijn bestand tegen alle bekende desinfectie middelen als alcohol, peroxides en chlooroplossingen.

Je kan ze tussen twee consultaties door eenvoudig reinigen met water en zeep of met een desinfecterende spray of doekje. Doordat het toetsenbord in een handomdraai schoon te maken is, zal het in de praktijk ook consequent gebeuren.

Kies nu voor een op en top hygiënische omgeving en bekijk ons aanbod medische toetsenborden en muizen, draadloos of met USB kabel verkrijgbaar. Advies nodig? Stuur een mailtje naar support@carecoach.be of bel ons op 055/77 11 00.

Terug naar overzicht

Zorg steeds voor een veilige PC-omgeving dankzij onze checklist!

Lees meer

Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Lees meer

Inschrijven

Naam *
E-mailadres *

Deze website gebruikt cookies

Meer info Ok
x