Heb jij al ingetekend voor het eGMD via MyCareNet?

Vanaf 1 januari 2021 zal het attesteren van een GMD verplicht elektronisch verlopen en is de automatische verlenging van het GMD een feit.

Een GMD & eGMD

Door een globaal medisch dossier of GMD te openen, kan je je patiënt op een effectieve manier begeleiden bij zijn gezondheid en is overleg tussen zorgverleners mogelijk.

Sinds 2014 heeft elke huisarts de mogelijkheid om te kiezen voor de elektronische versie via MyCareNet, wat men het eGMD noemt. De voordelen? Het gebruik van het eGMD is één van de parameters voor de jaarlijkse telematicapremie en biedt onder andere een snellere terugbetaling voor arts en patiënt. Ook wordt dankzij het eGMD een automatische therapeutische relatie opgezet met de patiënt.

Waarom registreren voor 30 september?

Zo kan je profiteren van de vooruitbetaling van de vergoedingen voor de automatische GMD-verlenging.

Wat wijzigt er?

Vanaf februari 2021 zullen de ziekenfondsen een voorschot betalen op het GMD-tarief, op basis van het aantal patiënten met een GMD. Heb je voor deze termijn nog niet ingetekend? Dan kan je hier vanaf februari geen aanspraak meer op maken en moet je wachten tot 2022 op de betaling voor GMD zonder contact.

Het grote voordeel?

Administratieve vereenvoudiging en transparante terugbetaling.

Bij het eGMD zorgt het ziekenfonds onmiddellijk voor verlenging nadat de patiënt in het nieuwe kalenderjaar een getuigschrift voor verstrekte hulp heeft ingediend. Ook zal de arts al binnen de 30 dagen door het ziekenfonds terugbetaald worden.

Je vóór 30 september registreren op MyCareNet is dus de boodschap! Inschrijven voor het eGMD kan eenvoudigweg via je medische software.

Assistentie nodig? CareCoach helpt je hier graag bij. Contacteer ons op 050 77 11 00 of stuur een mailtje naar support@carecoach.be

Terug naar overzicht

Zorg steeds voor een veilige PC-omgeving dankzij onze checklist!

Lees meer

Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Lees meer

Inschrijven

Naam *
E-mailadres *

Deze website gebruikt cookies

Meer info Ok
x