Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Wat is Basic Authenticator of basisverificatie en waarom is dit systeem verouderd?

Een basisverificatie maakt enkel gebruik van een login en paswoord. Dit systeem maakt het erg makkelijk voor cybercriminelen om met jouw gegevens aan de haal te gaan. Daarom is het aangewezen om over te schakelen op Multifactor Authenticatie (of MFA). Dit is een methode waarbij de identiteit van de gebruiker extra geverifieerd wordt, bijvoorbeeld via een scan van je vingerafdruk of door het invoeren van een code die je hebt ontvangen op jouw mobiele telefoon. Zo voorkom je niet alleen diefstal van wachtwoorden, maar ook hacking. MFA is één van de beste veiligheidsmaatregelen om organisaties en zorgpraktijken, gebruikers en privacygevoelige gegevens te beschermen.

Wat betekent deze stopzetting concreet voor jou?

Als je momenteel al gebruik maakt van Microsoft Office 365, zal je hier geen hinder van ondervinden.
Is dit niet het geval? Ga dan aan de slag met onze tips hieronder. 

Wat kan je hier zelf voor doen?

1. Zorg ervoor dat jouw Office-versie up-to-date is.

Werk je momenteel nog met een oude versie van Microsoft Office? Laat het ons weten. Wij helpen jou graag bij de upgrade naar Microsoft Office 365. 

2. Zorg ervoor dat het besturingssysteem (iOS/Android) van je smartphone of tablet up-to-date is en check nadien of jouw gebruikte apps ook een update nodig hebben. 

Hulp of advies?

Heb je advies nodig over Multifactor Authenticatie? Wil je graag onze hulp voor de upgrade van je Office pakket of heb je nood aan een screening van je netwerk en nazicht van je ICT-infrastructuur? Wij helpen je graag op weg naar een veilige online omgeving!

Hulp of advies nodig? Let's talk!

* Ondervind je problemen? Dan moet er dringend een update van je systeem gebeuren. Contacteer ons snel om een afspraak in te plannen. Je kan tijdelijk je e-mails en agenda raadplegen via Outlook Online.

Meer weten over Micorsoft Office 365? Je leest het hier!

Terug naar overzicht

Zorg steeds voor een veilige PC-omgeving dankzij onze checklist!

Lees meer

Microsoft stopt met Basic Authentication & alles wat je hierover moet weten.

Lees meer

Inschrijven

Naam *
E-mailadres *

Deze website gebruikt cookies

Meer info Ok
x